Közösségek, ügyek, sikerek

​​GYÁL - SE LÁMPA, SE JÁRDA

A "Se lámpa Se járda" elnevezésű akciósorozatban a település köztereinek és utcáinak közvilágítási hiányosságaira és a járdák balesetveszélyes állapotára hívják fel a figyelmet és gyakorolnak nyomást az önkormányzatra.

 

 

 

 

 

GYÖNGYÖSPATA - EGÉSZSÉG, AMI JÁR

A településen azért indítottak kampányt, hogy nyomást gyakoroljanak az egymás mellett elbeszélő önkormányzatra és a területileg illetékes ÁNTSZ-re annak érdekében, hogy a lakosok között elharapódzó betegség leküzdése érdekében a helyiek – a jogszabályoknak megfelelően – ingyen kapják meg a szükséges védőoltásokat.

 

 

 

 

 

 

ŐR - VÁRAKOZÁS HELYETT

A helyi közösség egyik első kampánya arra irányult, hogy a Mátészalkára vonattal érkező helyiek érdekében elérjék a távolsági buszmenetrend ésszerűsítését, hogy legyen közvetlen átszállási lehetőség, hogy ne kelljen a Jármiba, Őrbe és Vajára utazóknak télen-nyáron órákat várni Mátészalkán.

 

 

 

 

 

​​BÓDVASZILAS - ELNYELIK AZ AUTÓKAT A KÁTYÚK

A vasúthoz vezető útszakasz évek óta egyre járhatatlanabb lett, jó időben a por, rossz időben a kátyúkban álló víz, majd a sár okozott problémát. A helyiek, a környékbeli települések érintett lakosainak bevonásával követelték az áldatlan állapotok felszámolását.

 

 

 

 

 

​​PÉCSBÁNYA - 35 ÉVES ELMARADÁS

A helyi óvoda harmincöt éve várta a felújítást, időközben minden leromlott az épületen és a fennmaradása is kétségessé vált. A helyi nők egy csoportja által indított összefogással elérték, hogy a város és maga a helyi közösség is érdemben foglalkozzon a problémával.

 

 

 

 

 

​​MÁTRAVEREBÉLY - ROMBÓL PARKOT!

A mozi épülete korábban közösségileg jelentős helyszín volt, mára a terület szegregátummá, az épület életveszélyes romhalmazzá vált. A helyiek azért küzdenek, hogy a tulajdonos és a hivatalok figyelmét felhívják a problémára és elérjék a rom lebontását, a terület közösségi igényekre reflektáló hasznosítását.